ARDAHAN / MERKEZ - Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde kurumumuz ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle "Bugün Günlerden Kırmızı" etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte özel gereksinimli öğrencilerimiz tarafından Kafkas dansı sergilendi ve boyama etkinliği gerçekleştirilerek halka bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldı.

Etkinliğimize katılım gösteren başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf UZANTI'ya, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Gökalp ŞENER'e, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız Sayın Akın KOÇ ve Atanur SARIÇAM'a, Şube müdürlerimize, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Uğraş AKAY'a, değerli okul müdürleri ile öğretmenlerimize ve ilgi gösteren halkımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Ardahan'da Eğitimin Niteliğini Artırma Eylem Planı kapsamında bu hafta Kurum Müdürümüz Psikolojik Danışman Yıldız DEDE ve Psikolojik Danışman Halil ALTUN tarafından Meşedibi Ortaokulu öğrencilerine yönelik "Hedef Belirleme" çalışması gerçekleştirilmiştir.

* Öğrencilerin üst öğrenim kurumlarına yönelik hedefleri belirlenerek karar verme yetkinlikleri artırılmıştır.

Mrt

İlimiz rehber ögretmen/psikolojik danışmanları tarafından Aile Eğitimleri kapsamında velilere "Anne-Baba Tutumları" konulu seminer verilmiştir.

# Bu eğitim çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal  gelişiminde ailenin desteklenmesi çocuğun ailedeki öğrenme ortamına katkı sağlamaktadır.

Mrt

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında kurumumuz ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle planlanan " Artı Bir Fark Hayata Tatlılık Katar" etkinliği Damal Bebek Evi önünde Sayın Valimiz Hayrettin ÇİÇEK, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf UZANTI, il protokolü ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte öğrencilerimizin yaptığı resimler de sergilenerek, Down sendromlu öğrenciler tarafından ikramiyelikler misafirlere dağıtıldı.

Etkinliğimize katılım gösteren başta Sayın Valimiz Hayrettin ÇİÇEK Beyefendiye, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf UZANTI'ya, İl protokolü üyelerine, etkinliğimize büyük destek sunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Uğraş AKAY'a ve öğretmenlerine, öğrencilerimize eşlik eden rehabilitasyon merkezi müdür ve öğretmenlerine ve yoğun ilgi gösteren halkımıza teşekkür ederiz.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf UZANTI ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Akın KOÇ, kurumumuzu ziyaret etti. Kurum iş ve işleyişi hakkında bilgi verildi ve istişarede bulunuldu.

Sayın müdürlerimize kıymetli ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Türk Milli Mücadelesi'nin ilk kıvılcımının ateşlendiği Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle, vatan topraklarını canları pahasına savunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Her yıl Mart ayının ilk haftası (1-7 Mart) ülkemizde "Yeşilay Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Haftası; ülkemizin de önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve diğer tüm bağımlılık yapıcı maddelerle mücadeleyi içermektedir. Yeşilay haftasında amaç, özellikle genç nesiller olmak üzere halkımızın alkol, sigara ve madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamaktır.

Toplumumuzda sağlık kalitesinin yükseltilmesi, sigara, alkol ve uyusturucu maddelerden uzak sağlıklı nesillerin yetiştirilebilmesi için yürütülen çalışmalarımız, eğitimlerimiz ve desteğimiz bütün hızıyla devam etmektedir. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek istiyorsak bağımlılık yapıcı zararlı maddelerden uzak durmalı ve bunları kullanmayı özendiren her türlü aktivitelerden kaçınmalıyız.

Mrt

Ardahan Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doktor Samet Can DEMİRCi'yi kurumumuzda ağırladık.

• Özel Eğitim ve Rehberlik hizmetleri alanında çok kıymetli görüşlerini bizimle paylaştığı için değerli hocamıza teşekkür ederiz.

Şbt

Ardahan Valiliği, Ardahan Üniversitesive Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi arasında"Eğitimde işbirliği Protokolü" imzalandı.

Eğitimin niteliğini arttırmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurumlararası imzalanan Protokol kapsamında eğitimin geliştirilmesi, mesleki gelişim, kariyer planlaması ve sosyal kültürel faaliyetlerin yapılması hedeflenmiştir.

Şbt

Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak okul rehberlik servisi ziyaretleri gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Atanur SARIÇAM, Kurum Müdürü Yıldız DEDE, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Kübra KILIÇ ve Psikolojik Danışman Nebat ZORBA tarafından okul psikolojik danışmanlarına ziyaret yapıldı.

Yapılan ziyaretlerde okullarda sık karşılaşılan sorunlar ve bunlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında görüşüldü.

Misafirperverlikleri için psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı kutlu olsun.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı müşavirlik hizmetleri kapsamındaki tarama faaliyetlerinin sonuçlarınn görüşülmesi için İl Milli Eğitim Müdür Vekili Akın KOÇ başkanlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıda tarama faaliyetlerinin sonuçları Kurum Özel Eğitim Öğretmenimiz Sümeyye Gökçen YEŞİLÇİÇEK ve Psikolojik Danışmanımız Nebat ZORBA tarafından sunuldu.

•Okullardaki destek eğitim odaları, kaynaştırma eğitimi, öğretmenlerin görüş ve düsünceleri üzerine istişarelerde bulunuldu.

•Psikolojik Danışman Nebat ZORBA tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine verilen eğitimler anlatıldı.

• Gelecek yıl için planlanacak olan müşavirlik hizmetleri için görüş ve öneriler sunuldu.

Toplantiya katılım gösteren il Milli Egitim Müdürlerimize teşekkür ederiz.