ARDAHAN / MERKEZ - Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ekm

İl Psikososyal, Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi olarak Psikososyal Dosyası oluşturularak merkezde rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayanı olmayan okullara teslim edildi.

Dosya içeriğinde krize müdahale işleyiş süreci, travma sonrası olay tutanağı, ek formlar ve ekip liderleri yer almaktadır.

Ekm

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyon toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ACAY ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Tamer AVŞAR’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda yıl boyunca yapılacak rehberlik faaliyetleri hakkında görüşüldü. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Erken Yaşta Evlilik, İhmal ve İstismardan Korunma konuları üzerinde duruldu.

Özel eğitim sınıfları ve destek eğitim odalarının açılması üzerine konuşuldu.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri sene başı toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Tamer AVŞAR başkanlığında il ekibinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda il ekibinin görev dağılımları belirlendi. Bu eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında konuşuldu.

Eyl

Kademe türlerine göre aşağıdaki bağlantılara tıklayınız.

Ağu

Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim alan özel yetenekli öğrencilerimizin kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla öğrencilerimizin ailelerine yönelik gelecek tasarımı aile eğitim programı oluşturuldu. Program, özel yetenekli öğrencilerin gelecek tasarımlarının desteklenmesi sürecinde aileleri güçlendirmek amacıyla tasarlanan "ilk program" olma özelliğini taşımaktadır.

Gelişimsel rehberlik anlayışı doğrultusunda hazırlanan programda; çocuğu tanıma, gelecek tasarımını destekleme, 21. yüzyıl becerileri ile meslek alanlarını keşfetme, kariyer seçeneklerini değerlendirme ve kariyer kararını destekleyen faktörler gibi farklı konuları kapsayan içerikler bulunmaktadır. Öğrencilerin gelişimsel ihtiyaçları doğrultusunda esnek bir yapıya sahip olacak şekilde tasarlanan "Bilim ve Sanat Merkezleri Gelecek Tasarımı Aile Eğitim Programı"nda içeriğin kültürel yapımıza ve temel değerlerimize uygun olmasına özen gösterildi.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim Sene Sonu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri toplantısı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Tamer AVŞAR' ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda sene boyu tyapılan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri çalışmaları hakkında görüşüldü.

Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Yaşta Evlilik konuları ile ilgili yapılan çalışmalar görüşüldü.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere yönelik yapılacak çalışmalar hakkında konuşuldu.

Haz

Okul rehberlik servislerinde çalışan psikolojik danışmanlara yönelik Okulda Bağımlılığa Müdahale Eğitimi Posof Şube Müdürü Elif DURSUN tarafından verildi.

Sigara, alkol ve madde kullanımını bağımlılığa dönüşmeden okul temelli önlemek için öğrencileri kapsamlı değerlendirmeyi, etkin müdahaleyi ve doğru şekilde izlemeyi hedefleyen program gerçekleştirildi.

Katılım sağlayan psikolojik danışmanlara ve Şube Müdürü Elif DURSUN’a teşekkür ederiz.

Mrt

Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetlerine yönelik okul idarecilerine eğitim düzenlenmiştir. Bu eğitimde anlatılan belgelerin içeriği aşağıda yer almaktadır. Ulaşmak için tıklayınız.